Ремонт abvadmin  

Винилова настилка – разлики, прилики и видове

Spread the love

В пазарната мрежа, потребителите биха могли да намерят разработени пълна гама решения от типа винилова подова настилка; такава базирана на LVT (винилови плочи) или предлагана на винилови ролки. Те са предназначени за домашна потреба, за офиси, за училища и детски градини, за спортни зали, медицински сгради, обществени сгради, пазарни обекти и прочие. 

Какви винилови настилки се предлагат  на пазара?

Разнообразието отговаря на различните нужди, вкусове и бюджети. Много от предлаганите колекции предлагат професионален клас продукти, сертифицирани за най-високите изисквания за различни събития.  Има модели базирани на проста инсталационна система с клик, има широка гама от цветове и дизайн имитиращ най-различни повърхности. 

Независимо дали става дума за луксозни винилови плочки или за ролкови настилки от винил, продуктите предлагат трайна, практична и достъпна опция, която е особено подходяща и за домашни интериори.

[mks_pullquote align=“left“ width=“300″ size=“24″ bg_color=“#000000″ txt_color=“#ffffff“]Относно дълготрайността като подова настилка, виниловите подови настилки обикновено се считат за изключително издръжлив материал.[/mks_pullquote] Съществуват обаче важни фактори, които определят колко добре издържа даден под с течение на времето. Например качеството на материала, начина, по който е произведен и колко добре е инсталиран, ще повлияе на издръжливостта и продължителността на живота на която и да е винилова настилка, независимо какво пише за нейните базисни характеристики.

От общото към конкретното

Много е трудно да се говори общо за всички винилни подови настилки извън общите неща, които изброихме дотук. Разнообразието при моделите идва не само от дизайнерско естество и външния вид, но и това, че те се приспособяват за различните видове сгради и помещения. Например, има модели с иновативен PUR слой, има такива, които са много тънки, има такива, които са по-дебели; има специални спортни настилки, има и такива специално за баня и за влажни помещение. Единственият съвет към потребителите е да четат какво са описали производителите и да правят избора си на база своите потребности. 

Данни за инсталация на винилова настилка

Виниловата настилка е толкова лесна за инсталиране, че само за един уикенд можете да имате изцяло нов облик на всяка стая във вашия дом. Как точно да инсталирате вашия винилов под зависи от вида на продукта, който избирате. В случай на монтаж на винилови ролкови настилки, размерът и използването на помещението също оказват влияние върху препоръчителния метод за монтаж. За повече информация как да монтирате винилова настилка, трябва да попитате предварително търговеца, от който ще закупите продукта. Това е най-краткия път да разберете дали да се опитате да направите инсталацията самостоятелно или да я оставите на професионалисти.

Разлика между винила и ламината

Както виниловите настилки, така и ламинатът се считат за достъпни алтернативи на подовите настилки от твърда дървесина. Те също са по-издръжливи и сравнително лесни за инсталиране и поддръжка в сравнение с паркета. Все пак има няколко разлики между двата продукта.

Първата разлика между двата продукта е звукоизолацията на пода: както винилната настилка, така и ламинатът може да бъдат монтирани с акустична подложка за подобряване на звукопоглъщането. Повечето модели луксозни винилни плочи например са с интегрирана подложка, което значително намалява неприятните звуци.

Другата основна разлика е, че PVC материята на виниловите подове ги прави водоустойчиви. Така те може да се ползват в мокри помещения, нещо, което е невъзможно за ламината.